A tökéletes mézes idén is elkészült, ami viszont új, hogy cukormázzal díszítettük mazsola, dió és szórógyöngy helyett. Polcz Alaine receptje elsőre meredeknek tűnt: 1 tojásfehérjére 30 deka porcukor és két csepp ecet – de be kellett látnom, hogy igaza volt, az állag tökéletes, hamar szárad, nem kenődik, nem törik és még kezdők is szépen tudnak vele dolgozni. És miután megírókáztunk vagy 5 tepsi mézeskalácsot, a fél adag mázat még odaadtuk az egyik vendégnek, díszítse ki ő is az otthoni sütiket – egyszóval kiadós az adag, csak azonnal fel kell használni.
És a fűszerek illatával meg a sütiszaggatással a karácsonyi hangulat is megérkezett – még pont időben. A következő ez a holland fűszeres keksz lesz, aztán meg kísérletet teszek egy újabb fahéjas csillag recepttel. Kellemes hétvégi készülődést Nektek!
Tetszett a bejegyzés?
2013-12-14 at 07:28
Örülök, hogy alakul a hangulat. Mi is tegnap fejeztük be a dekorálást, az adventi koszorút, a mézeseket is megrajzoltam pont ugyanezzel a mázzal és nagyon jó volt vele dolgozni. Tavaly lustaságból nem írókáztam, de megállapítom, hogy a süti nekem e nélkül jobban ízlik.
2013-12-14 at 09:27
Amúgy tényleg jobban ízlik máz nélkül. Viszont sokkal szebb így 🙂 Még van egy fél adag tészta, azt csak üresen sütöm ki én is.