Legédesség, mert a legegyszerűbb és egyben a legfinomabb. Sőt, szerintem a legegészségesebb is. Arról már nem is beszélek, hogy a legolcsóbb.
Nem kell hozzá más, csak egy pohár tejszín és egy jó adag almaszósz. Ez utóbbi a boldog Ausztriában mindenféle káros anyag hozzáadása nélkül kapható a sarki boltban 69 centért. Van ilyen otthon is? Persze ha nincs készen, simán meg is lehet főzni – almakompót összepürésítve – csak akkor nem olyan gyors és nálam a konyhában első a gyorsaság az utóbbi időben.
Szóval végy egy pohár tejszínt, verd fel – nem kell, hogy tökéletesen kemény legyen, csak épp levegős. Keverd hozzá az almaszószt egy fakanállal. Cukor nem kell hozzá, különben nem lenne a legegészségesebb. 🙂
Kis tálkába szedve, megszórva fahéjjal valódi nirvana-eledel.
Tetszett a bejegyzés?
2011-05-04 at 20:16
remek tipp! van a dm-ben nálunk is, csak drágább :-/
2011-05-05 at 05:31
Gondolom, a bio cuccok között. Még az jutott eszembe, hogy a Plus vagy az Aldi is esélyes beszerzőhely lehet, ha van, ott vsz olcsóbb és ebben tényleg nincs semmi adalékanyag, szóval jó a nembio is.
2011-05-05 at 11:51
Ez kérem tömeges izgatás!!!!
Ausztriában az ilyet nem bűntetik? :))
2011-05-06 at 05:39
Ajjjajj! Ezt muszáj lesz kipróbálni…
De fennen fogom hirdetni, hogy te vittél a bűnbe. 🙂
2011-05-06 at 14:58
Csak írok egy almás receptet és máris a bűnt emlegetitek – micsoda ősrégi beidegződések ezek 🙂
2011-05-07 at 07:35
oke, mondok ezzel osszemerhetot, friss eper enyhen edesitett (mezzel, cukorral) vagy natur joghurttal leontve, nalatok ott kulfoldon creme fraiche-sel, azzal meg tokeletesebb
2011-05-07 at 07:51
Jó ötlet. Azért a creme fraiche-t gondolkodás nélkül lecserélném az otthoni édes piaci eperre az itteni egyenízű, egyenalakú eper helyett 🙂
2011-05-08 at 06:25
Anyahajó: el kell, hogy keserítselek, de otthon (tegnap épp pesti piacon jártam) is épp egyenalakú, egyenízű epret lehet kapni 1000-1500 Ft/kg áron.
Bécsben (a Faviritenben) a piacon május vége felé azonban mindig lehet kapni igazi, szabadföldi epret. Vagy Burgenlandban az Erdbeerland-ban. 🙂
2011-05-08 at 07:34
Erdbeerland? Ez jól hangzik! Olyan szedd magad féle? Te készülsz valamikor?
2011-05-09 at 04:11
nikol hat nem tudom merre jartal, de a feny utcan az altalad emlitett arban abszolut szuperedes eprek voltak a legtobb helyen a magyar eper felirat alatt, az sajna nem baratsagos, foleg, h mennyi bir belole fogyni felenk, de az iz:)
2011-05-09 at 05:36
Anyahajó: igen, egész pontosan "szedd magad". Burgenlandban van, majdnem a határnál.
A blogomon van róla poszt még tavalyról. Tervezem, hogy megyek, de nem tudom, hogy van-e már.
2011-05-14 at 11:25
pdng: Kipróbáltam az epret mézzel és cr. fr-sel, ah és óh! Köszi a tippet! Kicsit izgultam, hogy a gyerekeknek bejön-e, mert ők inkább a nagyon édesre mozdulnak, de abszolút, sőt, jobban, mint a tejszínhab.