Ez a tésztasaláta igazi átmenet a nyár és a tél között, kicsit kitolja a rukkola szezonját. Hogy valójában mikor van szezonja, az persze a szupermarketek korában nem egyértelmű, én viszont hideg salátát csak nyáron eszem, úgyhogy a rukkola is csak akkor kerülhet asztalra nálunk novemberben, ha csal egy kicsit, azaz elvegyül meleg hozzávalók között.
Rövid csőtésztából készült a saláta alapja, s ez még meleg volt tálaláskor.
Kis serpenyőben kevés vajon bőven pirítottam baconkockákat és személyenként 15 centi póréhagymát felkarikázva. Hozzáöntöttem még két kápiapaprikát is felkockázva (szép, ha különböző színűek, de nem életbevágó), ezzel együtt kevergetve pirítottam pár percig. A paprika még roppanós volt, a póré inkább puha, a bacon pedig engedett némi szaftot. Borsoztam bőven, a só nekem itt nem hiányzott, de nem tilos.
A tésztára ráöntöttem a serpenyő tartalmát, összekevertem, hogy mindenütt érje a zamatos baconszaft, majd jó sok rukkolával tálaltam. Így azért egész elviselhető a november.
Tetszett a bejegyzés?