Amilyen egyszerű, annyira feldobja a legegyszerűbb ebédet is ez a pohárdesszert.
4 személyre három közepes almából kevés vízzel és két késhegynyi fahéjjal (cukor nélkül) kompótot főzünk – ez kb 5-6 perc alatt kész van. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a poharakba kanalazzuk a kompótot.
250 gramm mascarponehoz hozzáadunk 3 evőkanál görög joghurtot (10%-os zsírtartalmú), négy kiskanál aprószemű cukrot és az egészet habverővel vagy kézi robotgéppel kicsit felverjük. Végül hozzáadunk három evőkanál kókuszreszeléket és belekeverjük. A krémet az almára kanalazzuk a poharakba.
Száraz serpenyőben négy evőkanál mandulalapocskát megpirítunk, és megszórjuk vele a krémrétegeket.
Tetszett a bejegyzés?
2017-05-09 at 18:45
A kókuszreszeléket nem bírom megenni, kávédarálóban meg szoktam őrölni, de ez a desszert úgy is biztosan nagyon finom. 🙂
2017-05-09 at 21:04
Vagy joghurt helyett kókusztejjel is elkeverheted, ha az íze amúgy nem zavar. De teljesen ki is lehet hagyni, máskor úgy szoktam, csak most pont elől volt a pulton a kókuszreszelék, így vándorolt bele.