Nagyon szeretem a csicseriborsót minden formában. Ebben a már nem tél, de még nem teljesen tavasz időszakban tökéletes ez az elkészítési mód: meleg is, ugyanakkor van mellette valami zöld is, az aszalt paradicsom pedig megidézi a nyarat.
A csicseriborsó egyébként az egyetlen alapanyag, amit szinte mindig konzervként veszek, a 24 órás áztatás utáni két órás főzés valahogy elriaszt. A konzerv verzióval viszont 20 perc alatt kerül meleg vacsora az asztalra.
Serpenyőben kevés vajon megpirítottam
két gerezd fokhagymát és
kevés köménymagot.
Beleöntöttem a serpenyőbe a csicseriborsót – személyenként 6-7 púpozott evőkanálnyit számítottam, de persze ez étvágy és ízlés dolga.
Átmelegítettem kicsit, rákanalaztam még a főzőléből/ konzerv levéből néhány evőkanálnyit
valamint személyenként három kiskanálnyi szezámvajat.
Ráfacsartam egy fél citrom levét és
picit megsóztam az egészet.
A serpenyőben folyamatosan kavargattam, mert a szezámvaj hajlamos besűrűsödni és odakapni.
A mélytányérba középre szedtem a csicserisalátát,
körberaktam friss, tépett rukkolával,
középre szórtam kevés feldarabolt aszalt paradicsomot
és az egészet megszórtam parmezánforgáccsal.
Hmmm, fenséges! Jó étvágyat!
Tetszett a bejegyzés?
2016-03-16 at 10:46
Hű, de guszta, imádom a csicseriborsót!
2016-03-16 at 19:08
Vicces, de nekem pont ez a posztod adta meg a végsőlökést, hogy nekiálljak a piacon beszerzett csicseriborsót feldolgozni. 24 órás áztatás utáni két órás főzés – sebaj, legfeljebb tovább tart. 🙂
2016-03-25 at 09:08
Őőő, soha nem veszek konzervet, egyrészt egy éjszakányi ázás elég neki, másrészt gyorsan felforralni kuktában, habot nagyjából leszedni és húsz perc nyomás alatt:) Továbbá főzés után kiválóan mélyhűthető a cucc?. Egyszerre 1 kilót szoktam.
2016-03-27 at 20:36
Valószínű én azért nem teszem ki magam ennek a főzésdolognak, mert nincs kuktám, és nem mélyhűtök alapvetően semmit, amit nem muszáj. De azért így is fincsi.