Szeretem a hagymalevest, csak az a bajom vele, hogy a legtöbb recept szerint tengernyi tejszín kell hozzá. Nem mintha dogmatikus fogyókúrázó lennék, de ha már egyszer ott vár ebéd után a kiváló kávés süti, akkor valahol mégiscsak ellensúlyozni kell. Így aztán kipróbáltam, milyen, ha csak hagyma van a hagymalevesben.
Személyenként 30 cm póréhagymát karikára vágtam és szintén fejenként számított 2,5 deci zöldség alaplében kb. 15-20 percig főztem. A levesbetét ezúttal némi pecorino-forgács volt, de helyettesíthető bármilyen sajttal, ami nem nyúlósan olvad. Amilyen szimplán hangzik, annyira finom.
Hamarosan azt is elmesélem, melyik volt az a bizonyos kávés süti, amely kedvéért lemondtam a tejszínes hagymalevesről.
Tetszett a bejegyzés?
2012-10-22 at 21:08
Szia, az én hagymalevesemben nincs tejszín:
kb. 750 gramm vöröshagymát alaposan megpárolok kb. 5o gramm vajon. Megvárom, amíg a hagyma félig puha lesz, felöntöm annyi húslevessel (vagy vízzel, ha nincs más), hogy éppen ellepje a hagymát és addig fözöm, amíg a hagyma teljesen puha nem lesz. Sózom, borsozom, reszelt ementáli sajttal és pirítóssal tálalom. Fontos, hogy vajat használjunk, attól nagyon finom íze lesz a hagymának. Csináltam régebben margarinnal és olajjal is, úgy nem olyan finom.
2012-10-23 at 21:34
Igen, ez végülis hasonló. Kipróbálom majd vöröshagymával is, köszi!
2012-10-26 at 07:36
Én sokszor csináltam úgy hagyma levest, hogy csak összeturmixoltam a cuccot, attól lett krémes, nem a tejszíntől. Opcionálisan tejföllel is lehet, szerintem nem kell bele olyan őrült sok.
2012-12-10 at 08:44
mi sem használunk tejszínt hozzá, így most már kíváncsi vagyok egy olyan receptre amiben igen 😀