Hét-főzz! Serpenyős zöldség

serpenyos-repa

A szokásos nagy hűtőtakarítás alkalmából ismét minden ehetőt egyesítettem egy serpenyős egytálételbe, amivel egyszerre oldottam meg az aznapi vacsorát és még két reggelit. Ilyen dolgok kerültek bele:

két édesburgonya

egy nagy köteg sárgarépa, fele narancssárga, fele citromsárga színű

fél fej karfiol

15 centi jégcsapretek.

Ezeket felkarikáztam és vajon, serpenyőben megpirítottam, majd fedő alatt pároltam pici víz és fél citrom levének hozzáadása mellett, amíg minden hozzávaló puha lett. Só, bors és bazsalikom került rá, valamint még a serpenyőben az utolsó percben apróra vágott tökmag. Amikor reggelire szolgáltam fel, akkor egy tükörtojást is adtam hozzá, de kombinálható mindenfélével, hússal éppúgy, mint gabonával. Ha pedig magában, gabonaköret és hús nélkül esszük, akkor fűszersós tejfölös túróval tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?