… kívánhat az édesszájú ember, belefér egy átlagos méretű római tálba. Úgy is mint alma, körte, dió, mandula, kókuszcsipsz, marcipán és fahéj.
Persze nem kell elsietni, ez egy komótos édesség. Ezért is mutatom most a receptet és nem hétfőn – ki tudná kivárni a következő nyugis hétvégét, amíg lesz ideje kipróbálni? Tehát először is be kell áztatni vízbe a tálat úgy fél órára, aztán elsőre csak az almát, körtét, fahéjat, kókuszcsipszet és nyers marcipánkockákat kell beletenni a tálba, hozzá egy pohár vizet és három kis vajforgácsot. Ezt akkor fedővel a tetején úgy 40 percig sütjük, vagy addig, amíg a körtébe is belecsúszik a beleszúrt villa. Ekkor a fedőt leszedjük, megszórjuk mandularudacskákkal és dióval a sült gyümölcsöket és további 5-10 percig sütjük, hogy színt kapjon a mandula is. Ekkor aztán puristák és fogyókúrázók magában, luxuskedvelők pedig tejszínhabbal vagy vaníliaszósszal leöntve tálalják, de csak óvatosan, mert pont olyan forró, amilyennek egy novemberi délutánon a desszertnek lennie kell.
Tetszett a bejegyzés?