A spárgában azt szeretem, hogy attól a gondolattól, hogy éhes vagyok a tálalás pillanatáig nem telik el több, mint 10 perc. A zöldspárga fás végét levágtam, a többit feldaraboltam, néhány paradicsomot szintén cikkekre vágtam. Serpenyőben vajat olvasztottam, a spárgát és pár perc múlva a paradicsomot is rátettem, kicsit kavargattam és puhulni hagytam. Sóztam, borsoztam. Feldaraboltam ízlés szerinti mennyiségű juhsajtot, az utolsó pillanatban ezt is hozzáadtam a zöldségekhez, hogy egész kicsit megolvadjon. Így melegen, tálaltam, és mondhatom, mennyei volt.
A képen egyébként kis kolbászdarabok is láthatók – próbáltam vele és nélküle is és a nélküle változat egyértelműen jobb volt. A spárgához igazából kár bármi más nagyon markáns ízű hozzávalót adni.
6 hozzászólás “Spárgasaláta”
Comments are closed.
2013-05-02 at 19:58
de jo, h te se fozod a spargat:)
amugy sztem jofele sonka illik hozza, prosciutto forgacsosra piritva pl
2013-05-04 at 17:31
Ilyenkor tavasszal nálunk is nagy kedvenc. Én általában csak sütőbe teszem egy kis olívaolajjal meglocsolva, és általában még Rozi is megeszi 🙂
2013-05-07 at 19:49
Nem, csak leveshez, de azt a legritkább esetben főzök belőle. Igen, a sonka tényleg jó, kösz, hogy eszembe juttattad.
2013-05-07 at 19:51
Jó kis ínyenc a lányod 🙂 Do a "virágos" részéből egy-két darabot evett tavaly, idén az se érdekli, Kristóf meg sajna teljes közönnyel szemléli a zöldségek nagyobb részét, a spárgát is.
2013-05-11 at 15:23
Én még sosem ettem spárgát. De a bejegyzésed hatására vettem (és épp akciós volt a Hoferben), megcsináltam, bár az enyémbe került póréhagyma is, durvára vágott diódarabok, és juhsajt helyett gouda, mert az volt itthon, valamint bors helyett provance-i fűszerkeverék -egyébként ugyanez a recept volt :)))- és nagyon finom lett, meg is ettem az egész serpenyővel 🙂 mondjuk kicsit éhes maradtam, de az nálam alapállapot. Ha most jönne úgy 4-5 palacsinta, akkor lenne az igazi 🙂
2013-05-11 at 16:46
Tényleg szinte teljesen ugyanaz a recept 🙂 Azért jó, hogy nem életem hiába, ha rászoktatlak a spárgára. Azt hiszem, Notburga csinált olyan spárgát, ami palacsintába volt göngyölve. Az való Neked 😀